PETEK, 19. maj 2017, 17:00 – 18:30
Društvo slovenskih pisateljev, Tomšičeva 12, Ljubljana

Fokus 2031 organizira v sodelovanju s Kud Kdo in založbo Družina predavanje Martina Sušnika z naslovom Participacija, metafizična konstanta.

 

*Martín Sušnik je profesor filozofije na Argentinski katoliški univerzi (UCA) v Buenos Airesu, kjer poučuje filozofijo vzgoje, antropologijo, etiko in metafiziko.
V preteklem letu je v soatorstvu izdal knjigo z naslovom Manantial en el desierto – Ensayos multidisciplinarios sobre empatía y compasió. V Sloveniji je sodeloval pri zborniku Slovenija 2041 in pri prevodu knjige dr. Milana Komarja Pot iz mrtvila. Aktiven je v okviru fundacije Milana Komarja v Argentini (Fundación Emilio Komar).

Dejaven je tudi znotraj slovenske skupnosti v Argentini. Od leta 2014 je kulturni referent organizacije Zedinjena Slovenija, je član filozofskega in teološkega odseka Slovenske kulturne akcije. Poleg tega je režiser in avtor raznih pesniških in dramskih besedil ter komponist zborovskih liturgičnih opusov, muzikalov in rock-a, z zgoščenkama Sol y misterio in Utrip – glasbena povest za otroke vseh starosti.

Leave a Reply